Aktie: ALK-Abello en milliard kroner dyrere i dag

Mens OMXC20-indekset ligger til et mindre fald på 0,3 pct., stiger ALK-Abelló-aktien med knap 7 pct.. Derved er aktien er steget over 70 pct. siden november sidste år.

Allergisamarbejde tænder investorerne

Det er nyheden om et meget lovende samarbejde med den amerikanske medicinalgigant Schering-Plough, der for alvor fik investorerne til at stikke dybt i lommerne fra morgenstunden. ALK-aktien har dog ikke helt kunne holde det hæsblæsende tempo dagen igennem. Således lå aktien kortvarigt til en stigning på hele 16 pct., men har siden stabiliseret sig omkring kurs 1550, svarende til en stigning på knap 7 pct. Det betyder, at markedsværdien er forøget med knap en mia. kroner alene i dag, mens der er tale om en stigning på hele 6 mia. de sidste tre mdr.

Bloomberg News skriver i dag, at Vestas' ordrebog er så fyldt, at der ikke er plads til mere i 2007. Det er den seneste ordre på 56 møller til det amerikanske marked, der har optaget den sidste side i ordrebogen for 2007. Aktiekursen får i dag et lille nøk opad til kurs 243, svarende til en stigning på 0,5 pct. Aktien har de sidste tre måneder haft en tilvækst på over 50 pct.

Blandt de øvrige aktier var der få udsving grundet en nyhedsfattig dag på børsmarkederne. Rederiet Torm stiger 1,08 pct. til kurs 373,5. A.P. Møller Mærsk taber 0,92 pct. og falder tilbage til kurs 53.800, mens Novozymes indkasserer en stigning på 0,92 pct. til kurs 491,5.