Aktie: Aktierne går på weekend i positivt humør

Der endnu en dag med begrænsede udsving i vente på fredagens danske aktiemarked, der samtidig er den sidste handelsdag i maj. Dog kan den positive stemning fra Asien smitte af på det danske aktiemarked.

Læs mere
Fold sammen

- Som udgangspunkt har stemningen i Asien været positiv, og det vil smitte af på de europæiske og det danske aktiemarked, siger Otte Friedrichsen, der aktiestrateg i Formuepleje, til Ritzau Finans.

Og DAX-futuren ligger da også i et plus på 0,2 pct. fredag morgen.

Torsdag endte C20 Cap-indekset med et fald på 0,1 pct. til 1025,38, efter at et stærkt positivt nøgletal fra det amerikanske boligmarked skabte fornyet spekulation om, at en renteforhøjelse fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, igen kan være rykket tættere på og måske allerede kan komme ved rentemødet i juni. Siden den første handelsdag i maj, er C20 Cap-indekset faldet med lidt over 3,5 pct.

Investorerne vil have fokus rettet mod den anden side af Atlanten, hvor den amerikanske opgørelse for BNP i årets første kvartal kommer i eftermiddag. Ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News venter økonomerne, at tallet vil lande på minus 0,9 pct. hvilket vil betyde en negativ vækst i forhold til den seneste opgørelse på 0,2 pct.

Regnskabssæsonen er for alvor ved at lakke mod enden, og fra den front er det eneste programpunkt entreprenørselskabet Per Aarsleffs status for koncernens andet kvartal af regnskabsåret 2014/15.

- Vi er ved at være kommet gennem regnskabssæsonen - og derfor vil fokus i højere grad være rettet mod nøgletal og politiske udmeldinger. Her til morgen kommer der tal fra blandt andet Tyskland og senere i dag fra USA, hvor der er fokus på, hvornår amerikanerne hæver renten. Så det er lidt den fortsatte historie om fokus på nøgletal for investorerne, siger Otto Friedrichsen.

Der kan komme fokus på Vestas, som faldt med 0,1 pct. til 347,90 kr. torsdag. Vindmølleselskabet har hentet endnu en ordre. Denne gang er der tale om en leverance på 99 megawatt (MW) til to projekter Mexico. Det er Isolux de Mexico, der har lagt ordren, som lyder på 15 V112-3,3 MW-møller til La Mesa-projektet og samme antal til Ciudad Victoria-vindfarmen. Med i ordren, der er den tredje i denne uge, er også en 15-årig serviceaftale.

- Ordren er med til at understøtte de positive takter hos Vestas, som vi har set i den senere tid. Og det vil være med til at holde en hånd under selskabet, siger Formueplejes aktiestrateg.

Monberg & Thorsen, der torsdag faldt med 2,6 pct. til 351,50 kr. samt Højgaard Holding, der steg med 2,2 pct. til 305 kr. er desuden i fokus fredag, fordi fællesbarnet MT Højgaard måske alligevel har en chance for at fortsætte sit arbejde med den store service- og vedligeholdelseskontrakt på Thule-basen gennem selskabet Greenland Contractors. I hvert fald har en amerikansk domstol Court of Federal Claims i USA afgjort, at servicekontrakten om basen skal gå om.

Per Aarsleff, der steg 1,5 pct. torsdag til 1960 kr., gør fredag status for sit andet kvartal af regnskabsåret 2014/15. For hele regnskabsåret venter entreprenørselskabet et resultat før skat på 350 mio. kr. Aarsleff-koncernen kan desuden også have en aktie i sagen om kontrakten på Thule-basen, da selskabet havde afgivet bud i første udbudsrunde.

Danske Bank steg med 0,4 pct. torsdag til 200,70 kr. har fået løftet sit kursmål til 210 kr. fra 195 kr. hos norske DNB, der fortsat anbefaler "hold”.

/ritzau/FINANS