Akter: Vestas og Nets stiger voldsomt i positivt marked

En pæn stigning til Vestas er mandag morgen med til at trække det samlede danske eliteindeks, C20 Cap, op i et solidt plus, og uden for det fineste aktieselskab tiltrækker Nets sig ligeledes stor interesse.

Foto: Iris. Fold sammen
Læs mere

Efter kort tids handel ligger C20 Cap 0,6 pct. højere til indeks 1152,51, og dermed udbygger eliteindekset fredagens stigning på 0,6 pct. Det sker dog efter en sidste uge, der samlet bød på et indeksfald på omkring 1,9 pct.

Mandagens generelt positive stemning følger, efter at der i størstedelen af fredagens amerikanske aktiehandel var plusser på Wall Street. I Asien har der ligeledes været positiv stemning det meste af mandagen.

»Aktierne i Asien ligger generelt i små plusser her til morgen, og selv om bevægelserne er små, kan det godt trække de europæiske markeder i retning af små stigninger fra morgenstunden,« skrev seniorstrateg Morten Hessner fra Nordea i en kommentar op til markedsåbning.

VESTAS OG NETS STIGER EFTER NYHEDER
Blandt de danske selskaber kunne vindmøllefabrikanten Vestas fredag lukke andet kvartal af med to store ordrer til USA, og det er mandag med til at sende aktien op med 3,2 pct. til 620,50 kr.

Bestillingerne på henholdsvis 302 og 200 megawatt (MW) kom efter børslukketid fredag og skubbede dermed Vestas op over 1000 megawatt (MW) i bestillinger for den ene dag og 4000 MW for hele året indtil videre - og hertil skal lægges de uannoncerede ordrer fra andet kvartal, som der først kommer tal på i halvårsregnskabet til august.

Dermed er Vestas godt 500 MW foran status for samme tidspunkt sidste år, der endte med en rekordordreindgang. 2016 var dog "backend-loaded" med mange ordrer i december op til deadline for en amerikansk støtteordning.

Også Nets stiger - i dette tilfælde med 12,2 pct. til 145,30 kr. Det sker på baggrund af, at betalingsselskabet ifølge Bloomberg News er genstand for købsinteresse fra udenlandske kapitalfonde.

Det kommer, mindre end et år efter at kapitalfondene Advent og Bain noterede Nets, der tidligere var ejet af de danske banker, på fondsbørsen. Nets bekræfter, at der har været interesse, men vil ikke fortælle mere om de mulige udfald af diskussionerne.

MÆRSK ER SNART UDEN IT-PROBLEMER
A.P. Møller-Mærsk har hen over weekenden kunnet fortælle om noget nær normale tilstande efter det hackerangreb, der tirsdag gav forretningen i især rederiet Maersk Line og havneforretningen APM Terminals en mavepuster.

Rederiet er ved at være i fulde omdrejninger, og i alle undtagen én havn er der nu normal eller tæt på normal drift. Mærsks B-aktie stiger med 1,0 pct. til 13.220 kr.

Endelig indgår ISS fremover i analyseuniverset hos franske Kepler Cheuvreux, der siger køb til aktien og sætter kursmålet på 300 kr. Service- og rengøringskoncernen stiger 1,2 pct. til 258,70 kr.