AGF vil hente 80 mio. kr i kapitaludvidelse

Selskabet bag AGF har netop offentliggjort et prospekt, der skal rejse millioner af kroner til den nuværende 1. divisionsklub.

Selskabet bag 1. divisionsklubben AGF, Aarhus Elite, vil sælge nye aktier for 30 øre per styk. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selskabet bag 1. divisionsklubben AGF, Aarhus Elite, vil sælge nye aktier for 30 øre per styk.

Selskabet gennemfører en kapitalforhøjelse med fortegningsret for de eksisterende aktionærer i forholdet en til tre, således at en ny aktie giver ret til tegning af tre nye aktier.

I alt udbydes godt 279,3 mio. aktier, svarende til et samlet bruttoprovenu på 83,8 mio. kr. samt et nettoprovenu på 82,2 mio. kr. ved fuldtegning. Foreløbigt er der modtaget tilsagn om tegning af lige over 83,5 mio. aktier.

- Udbuddet af de udbudte aktier gennemføres for at styrke Aarhus Elites soliditet og samtidig, sammen med øvrige omkostningsbesparende tiltag, der allerede er gennemført, sikre Aarhus Elite den forventede nødvendige likviditet til den fremtidige drift, hedder det i en meddelelse.

- Formålet er således at tilvejebringe et kapitalberedskab, der er så solidt, at det kan sikre den ro og stabilitet, som kan understøtte den proces, der forestår med at bringe AGF solidt tilbage i superligaen samt sikre, at sportslige ambitioner, såvel som økonomiske målsætninger, kan indfries.

AGF indtager i øjeblikket en placering som nummer fem i 1. division.

Tegningsperioden løber fra den 27. november til den 10. december.

Aarhus Elite varslede allerede i sommer, at det var nødvendigt at rejse ny kapital. Ved årsregnskabet den 23. september blev det oplyst, at kapitalforhøjelsen blev planlagt gennemført i fjerde kvartal.