AGF på tavlen - investorerne jubler

Århus Elite-aktionærerne får her til morgen endelig lidt at smile ad efter en brat nedtur for aktien de seneste måneder. Sæsonens første point i Esbjerg sender aktien op med 8,2 pct.

AGF-aktien er på ret kurs igen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ernst van Norde
Siden de glade oprykningsdage i midten af juni har AGF-aktionærerne kunnet se kursen sive dag for dag og i alt miste 48 pct. af sin værdi på bare halvanden måned.

I dag var der endelig lidt markant fremgang for investorerne bag Århus Elite. Aktien er oppe med 8,2 pct. i kurs 14,4 efter gårsdagens 2-2 kamp i Esbjerg, hvor oprykkerne for første gang i den nye sæson fik point med ned i omklædningsrummet.

Det har ellers været noget af en rutsjebane-tur denne sommer at være AGF-aktionær. Med to runder tilbage af 1. division lignede AGF et hold i direkte march mod en tilbagevenden til SAS-ligaen, hvilket fik aktien til at gå amok på børsen.

Den 13. juni toppede kursen i 27,6 - hvilket sendte AGF´s markedsværdi op på mere end 1 mia. kr. - foran en række prominente europæiske storklubber. Men der var ingen sammenhæng mellem kursen og den historisk lave indtjening i selskabet, selvom ledelsen tilsyneladende er på rette spor i bestræbelserne på at bygge en slagkraftig underholdningskoncern op fra bunden.

Med til at sende aktien ned har formodentlig også været den skuffende nedjustering fra slutningen af juni, hvor adm. direktør Lars Windfeldt måtte se i øjnene, at driften af Nrgi Park gav et kæmpe underskud, trods store arrangementer hvor bl.a. George Michael, Bill Clinton og Koffi Annan har været forbi Nrgi Park i Århus.

På årsbasis har Århus Elite-aktien fortsat været en god investering, med en kursstigning det seneste halve år på 98,6 pct. Går man 12 måneder tilbage er aktien steget med ikke mindre end 204,3 pct.

I weekenden tager AGF i mod F.C. København, og en sejr her kan sikkert give yderligere medvind til den volatile AGF-aktie.