AGF-bosser tilfredse med knap 53 mio. kr. efter ny emission

Selskabet bag fodboldklubben AGF har gjort resultatet af den netop overståede aktieemission op, og resultatet lander på i alt 52,7 millioner kroner, hvilket giver et nettooverskud på 51,1 millioner kroner, som skal bruges til at sikre en tilbagevenden til dansk fodbolds absolutte top.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selvom AGF ifølge Århus Stiftstidende forventede at få solgt aktier for mellem 60 og 100 mio. kr. efter tilsagn fra den såkaldte 'rigmandsklub' bestående af forretningsfolk med et hjerte for Århus-klubben, så blev slutresultatet altså noget lavere. Men bestyrelsesformand Lars Fournais og adm. direktør Jacob Nielsen fastslår, at de er glade for reultatet:

»I forbindelse med emissionen har vi oplevet en solid interesse for at tegne aktier, og det endelige resultat sætter en tyk streg under, at der er rigtig mange - ikke bare i Aarhus, men i hele Danmark - der ønsker at være med til at skabe et stærkere AGF. Opbakningen fra alle sider - fra investorer, sponsorer, fans, aktionærer, ambassadører for AGF, spillere, trænere og medarbejdere - har været imponerende, og det tager vi som et udtryk for, at der er tillid til den kurs, vi har valgt,« siger bestyrelsesformanden.

Direktør Jacob Nielsen mener, at pengene vil være med til at bringe AGF tilbage blandt Danmarks bedste klubber:

»Kapitaltilførslen sikrer os et solidt økonomisk fundament til at føre selskabet videre og indfri ambitionerne om at bringe AGF tilbage i toppen af dansk fodbold. Tilværelsen i NordicBet Ligaen er meget bekostelig, og derfor var det altafgørende med et godt resultat for emissionen. Det har vi fået, og det betyder, at vi nu har et solidt råderum til at føre vores målsætninger ud i livet.«

AGF gennemførte senest en aktieemission i 2010. Dengang fik man tilført 59,6 mio. kr, men siden har det knebet med at få forretningen til at løbe rundt, og derfor har det været nødvendigt igen at tilføre ny kapital.