Afventende stemning på fondsbørsen

Stemningen på de store europæiske fondsbørser er forbedret, hvor de tidlige kurstab er indhentet. Helt så godt ser det dog ikke ud på Københavns Fondsbørs.

Foto: Brian Bergmann
C20-indekset ligger onsdag middag 0,4 pct. lavere i 281,37, hvor A. P Møller - Mærsk ligger med marginale udsving, mens Lundbeck-aktien løftes i kølvandet af tirsdagens opkøb.

- Holdningen er afventende, og fokus er på regnskabssæsonen, vurderer aktiehandler Martin Munk fra Jyske Bank over for RB-Børsen.

Lundbeck er den største vinder i C20-regi, da medicinalaktien stiger 4 pct. til 104,5. Det sker uden nyheder i onsdagens marked, men i kølvandet på Lundbecks opkøb af Lifehealth i tirsdags. Købesummen for Lifehealth lød på 780 mio. kr.

A.P. Møller-Mærsk ligger uændret i kurs 29.400, efter at der er udsigter til en afslutning på containerpriskrigen. Ifølge Bloomberg News har Neptune Orient Lines og China Shipping Container Lines sammen med 12 andre containerrederier besluttet, at priskrigen i containerfragtmarkedet skal afsluttes. Fra den 10. august vil sammenslutningen Transpacific Stabilization Agreement hæve prisen på fragt af 40 fodscontainere mellem Asien og USA med 500 dollar, samt tage andre pristiltag i brug. I erklæringen pointeres det, at priskrigen har afsæt i overkapacitet, faldende efterspørgsel og panik.

Novo Nordisk ligger uændret i kurs 291. Konkurrenterne Amylin og Eli Lilly meddelte tirsdag aften, at de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, har godkendt ansøgningen for exenatide til brug en gang i ugen. Exenatide er det aktive stof i diabetesmedikamentet Byetta, og den ugentlige udgave er 2. generation - Byetta Lar, som skal tage kampen op mod Novo Nordisks Liraglutide (Victoza).

FLSmidth ligger 1,4 pct. lavere i kurs 181,3. Den schweiziske FLSmidth-kunde Holcim oplyser onsdag morgen, at 2009 fortsat vil være et meget besværligt år, idet den underliggende økonomi ikke har vist tegn på forbedring helt frem til maj i år, hvor specielt det amerikanske, spanske og østeuropæiske marked påvirker negativt, mens Asien trækker i den modsatte retning.

Den tyske FLS-kunde Heidelberg Cement ser de første tegn på forbedringer i cementmarkedet, og det skyldes salgsfremgang i Asien og øget produktion i Afrika. Heidelberg Cement skriver, at de økonomiske vækstpakker virker i Kina, Indien og Australien. Det globale marked ventes i 2. halvår at nyde godt af vækstpakkerne. Koncernen fortsætter frasalget af ikke-kerneaktiviteter.

Vestas falder 2,1 pct. til kurs 355. Den spanske vindmølleproducent Gamesa vil næste år lancere en ny G10 mølle globalt. Det siger selskabets topchef Guillermo Ulacia. Den indiske vindmølleproducent Suzlon har landet tre ordrer til en samlet kapacitet på 114 megawatt.

RB-Børsen