Afdæmpet aktie-start i vente på Veterans Day

Der er forsigtige udsving i vente fra start på det amerikanske aktiemarked mandag, efter at fredagens handel gav en lukkerekord til Dow Jones-indekset, der steg med 1,1 pct.

Samtidig steg S&P 500-indekset med 1,3 pct. og Nasdaq-indekset med 1,6 pct., da investorerne valgte at tolke en overraskende stor jobskabelse uden for landbruget i oktober positivt frem for at vende det til noget negativt, fordi det samtidig betyder, at de kvantitative lempelser fra Federal Reserve nu måske dæmpes allerede i december.

Mandag er det amerikanske obligationsmarked desuden lukket for Veterans Day, mens det i Europa er våbenstilstandsdag - 95 år efter afslutningen af Første Verdenskrig. Og det giver - kombineret med den kraftige tyfon i Filippinerne i weekenden - anledning til en rolig dag mandag.

- I dag, med Veterans Day i USA, Våbenstilstandsdag i Europa og katastrofen i Filippinerne i weekenden, bliver stille, skriver Kit Juckes, der er strateg hos Société Générale i London, i en kommentar mandag ifølge CNN Money.

Futuremarkedet indikerer små stigninger på 0,05 pct. til 0,1 pct. fra start for de tre toneangivende amerikanske indeks.

På selskabssiden er den høje kvidren fra noterede Twitter fortsat på retur efter den voldsomme debutstigning på selskabets første handelsdag torsdag. På debutdagen steg Twitter-aktien med hele 72,7 pct., men fredag blev aktien igen sendt tilbage med 7,2 pct., og den tendens ser ud til at fortsætte mandag.

I formarkedet falder aktien med 1,7 pct. til 40,95 dollar - dog fortsat langt over noteringskursen på 26 dollar.

Borerigselskabet Transocean er i fremgang i formarkedet efter at have indgået en aftale med storinvestoren Carl Icahn om udbetaling af omkring 1,1 mia. dollar i dividende samt yderligere omkostningsbesparelser.

Dermed foreslås det at løfte Transoceans udbytte til 3 dollar per aktie fra det tidligere foreslåede niveau på 2,24 dollar per aktie. Transocean-aktien stiger med 2,9 pct. til 54,98 dollar i formarkedet.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk