Ærgrelse blandt fonde der missede guldrandet Nets-investering

Nets-ejerne, der primært består kapitalfondene Bain og Advent samt danske ATP kan ved dagens børsnotering realisere en tocifret milliardgevinst på under tre års ejerskab.

Bo Nilsson ved børsintroduceringen af NETS fredag d. 23. september 2016. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Gevinsten får andre kapitalfonde til at kippe med hatten, men bringer også en vis ærgrelser over den missede mulighed.

Det skriver Børsen.

En forrentning på over 300 pct. Det er hvad, der står på bundlinjen for de Boston-baserede kapitalfonde Bain og Advents Nets-investering, når der fredag klokken 9 bliver ringet med klokken for en børsnotering af selskabet med en markedsværdi på 30 mia. kr.

Det voldsomme afkast vækker anerkendelse blandt konkurrerende fonde, men også en vis ærgrelse fra de op imod 30 konsortier, der tilbage i 2014 var med i opløbet om et Nets-opkøb.

»Det, som de (Bain og Advent, red) har opnået, er et topresultat, som man bør have respekt for. Man må have respekt for den transformation, som de har lavet af Nets,« siger Søren Vestergaard, der er partner i CVC Capital Partners til Børsen.

Tidligere har den svenske kapitalfond EQT, der blandt andet er ejer af ISS, udtrykt ærgrelse over ikke at være kommet med på bølgen.

»Hvis jeg skal pege på en mulighed, som ærgrer mig, må det blive Nets. Den ville vi gerne have haft,« har Morten Hummelmose, partner i EQT, tidligere udtalt til Børsen.