ADP-tal sender USA-aktierne ned for fjerde dag i streg

Meget tyder på, at onsdag bliver fjerde dag i streg med røde tal på reguleringerne på de amerikanske aktieindeks. Der er i hvert fald som ventet fald ved handelens start onsdag.

Læs mere
Fold sammen

Dow Jones Industrial Average falder efter fem minutters handel 0,3 pct. til 15.863. S&P 500-indekset falder 0,5 pct. til 1787, mens teknologiaktierne i Nasdaq-indekset åbner dagen med et drop på 0,4 pct. til 4022.

Faldene skyldes, at onsdagen tal for beskæftigelse, ADP, overraskende positivt og dermed fik handlere og investorer til at frygte, at de pengepolitiske lempelser bliver rullet ind snart.

ADP-tallet for november overraskede og oktober tallet blev oprevideret med mere end 50.000. Dermed tror markedet på, at den amerikanske centralbank er kommet tættere på at inddrage noget af likviditeten, den tilføjer ved månedligt at købe obligationer for 85 mia. dollar.

På selskabssiden rykker blandt andet Sears med et fald på 8 pct. til 50,62 dollar efter en meddelelse om, at Edward Lampert har reduceret sin andel til under 50 pct. efter i otte år at have prøvet at vende udviklingen i detailkæden.

Teenagetøjkæden Abercrombie & Fitch stiger 5,8 pct. til 35,99 dollar. Selskabet er på jagt efter en ny CEO, og investoren Engaged Capital, der ejer omkring 400.000 aktier, anbefaler at sælge selskabet til en kapitalfond.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk