Abaris skal indlevere redegørelse til First North

First North vil nu se en detaljeret redegørelse for forholdene i Abaris Ejendomme. Det oplyser First North, efter at Abaris fredag meddelte, at Nordic Corporate Finance ikke længere ønsker at være rådgiver for selskabet samt at bestyrelsesformand Dan Terkildsen og medlem af bestyrelsen Michael Eide samtidig trådte ud af Abaris' bestyrelse.

"Baggrunden er, at et selskab hurtigst muligt skal offentliggøre enhver beslutning, som selskabet træffer, samt information om forhold vedrørende selskabet, som kan antages at få væsentlig betydning for kursen på selskabets finansielle instrumenter," skriver First North, der er en minibørs under OMX.

"Det er en væsentlig forudsætning for markedspladsens funktion, at investorerne kan have tillid til de selskaber, der er optaget til handel på First North," lyder det.

First North har forgæves forsøgt at kontakte Abaris' ledelse gentagne gange.

"Det er afgørende for tilliden til de selskaber, der er optaget til handel på First North, at der offentliggøres rettidig og korrekt information. Det er endvidere yderst vigtigt, at First North og selskabets Certified Adviser kan komme i kontakt med selskabets ledelse inden for kortere tid," skriver First North og fortsætter: Såvel bestyrelse som ledelse iøvrigt består efter fredagens begivenheder alene af Kaj Thisted, hvilket fik First North til at overføre selskabet til observationslisten.

Jyllands-Posten skrev onsdag, at kontrollen ved indgangen til vækstbørsen First North er så sløset, at et selskab - Abaris Ejendomme - som ligner det rene fup og svindel, er sluppet ind på de pæne gulve blandt andre børsnoterede selskaber.

Noteringen skete på basis af et regnskab, hvis overskud hovedsageligt blev skabt af en enkelt ejendomshandel, som kilder nu betegner som svindel. Og fredag fik det Dansk Aktionærforenings formand, Claus Silfverberg, til overfor Ritzau at pege på minibørsens rolle som løftestang for useriøse selskaber og risikable investeringer.

Efter skriverierne i pressen udsendte Abaris sent torsdag et mystisk tilbud til mindretalsaktionærerne: Har I ikke tillid til os, vil vi købe jeres aktier tilbage til kurs 35. Det er en fjerdedel af den nuværende kursværdi. Samtidig har en af Abaris faste samarbejdspartnere, ejendomsmægleren Plen 10, sat en undersøgelse i gang af sin egen rolle i sagen.

Ifølge Jyllands-Posten køber Abaris typisk udlejningsejendomme på Vestsjælland. Umiddelbart efter sælges ejendommene videre med en fortjeneste på 50-80 procent.

RB-Børsen