Aarhus Lokalbank mærker afmatning på boligmarkedet - dir

 

Den aftagende vækst på boligmarkedet med faldende hus- og lejlighedspriser kan så småt mærkes hos den østjyske bank Aarhus Lokalbank. Det slår bankens direktør Per Hermansen fast i over for RB-Børsen.

 

- Vi kan selvfølgelig mærke, at der er en afmatning i boligmarkedet, og at der er lidt vigende priser på de østjyske ejendomme. Hvis vi tager vores markedsområde, mærker vi, at det går lidt langsommere med omsætteligheden på ejendomsmarkedet. Men vi har dog ikke oplevet nogle væsentlige prisfald, siger Per Hermansen.

 

Og der er i det hele taget ikke noget, der for alvor kan give skår i glæden hos bankdirektøren, der bliver fanget kort efter et bestyrelsesmøde, hvor han efter eget udsagn "i hvert fald ikke har fået skæld ud".

 

Banken har haft en vækst i forretningsomfanget på 53 pct. i det seneste halvår, der har været præget af en ny strategi, hvor hovedsædet blev rykket til Århus og det tidligere facadeskilt med "Hadsten Bank" blev skiftet ud med et nyt af slagsen med påskriften "Aarhus Lokalbank". Og det har især givet nye erhvervskunder, oplyser Per Hermansen.

 

- Vi har især fået mange nye erhvervskunder. Vores erhvervskunder står vel for 70 pct. af væksten i forretningsomfanget, siger Per Hermansen.

 

Den kommende periode for banken skal bruges til at overveje en række offensive tiltag, der bliver gjort muligt af en planlagt udvidelse af aktiekapitalen, der er lige på trapperne. Men den nuværende aktiekurs vil banken kunne rejse et provenu på godt 50 mio. kr. fra kapitaludvidelsen, og dermed kommer banken op på en solvensprocent på omkring 14. I dag er solvensprocenten 12,3

 

- Med så høj en solvensprocent står vi godt rustet til at tage imod en masse nye kunder. Men der er på den korte bane ikke planer om at udvide med flere filialer, påpeger Per Hermansen.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )