Åbning af børsen i Athen udskudt igen

En åbning af aktiehandlen i Grækenland er atter udskudt. Anonyme kilder nævner en åbning tirsdag som en mulighed.

Foto: LOUISA GOULIAMAKI. Planerne for børsen i Athen har været omgivet af rygter, siden børsen blev lukket 29. juni, efter at bankerne lukkede og der blev indført kapitalkontrol i Grækenland. Det har flere gange rygtedes, at børsen ville genåbne, uden at det er sket.
Læs mere
Fold sammen

Aktionærer med penge på den græske børs må fortsat væbne sig med tålmodighed. Børsen i Athen, der var rygtedes til at skulle åbne i dag, forbliver nemlig lukket.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters efter at have talt med anonyme kilder fra Athens Stock Exchange.

Ifølge kilder, nyhedsbureauet har talt med, forsøger myndighederne i stedet at åbne børsen tirsdag. Det var en række banker, der sidste uge fortalte, at de forventede en børsåbning mandag.

Planerne for børsen i Athen har været omgivet af rygter, siden børsen blev lukket 29. juni, efter at bankerne lukkede og der blev indført kapitalkontrol i Grækenland. Det har flere gange rygtedes, at børsen ville genåbne, uden at det er sket.

En af knasterne for grækerne har været at beslutte, hvordan børsen kunne genåbnes, uden at pengene, der har været sat i aktier, forsvinder ud af landet.

På den ene side ønsker de græske myndigheder at undgå kapitalflugt, når børsen på et tidspunkt genåbner. Omvendt medfører restriktioner på markedet risikoen for, at investorer vælger at holde sig væk.

Da overvejelserne om at åbne børsen med restriktioner blev luftet offentligt, udtalte præsidenten for sammenslutningen af medlemmer af Børsen i Athen, Spyridon Kyritsis, at en børs med restriktioner ikke er en rigtig børs.

Ifølge Reuters mangler de sidste detaljer for at være i stand til at genåbne handlen på børsen fortsat at falde på plads.