AaB klarede sig fint økonomisk og sportsligt

 

Sportskoncernen AaB klarede de økonomiske skær i første halvår bedre en ventet. Og også på det sportslige område, var der sølvtøj til pokalskabet. Alligevel fastholder koncernen forventningerne til hele året.

 

Første halvår gav indtægter på 52,6 mio. kr. mod 43,5 mio. kr. sidste år, men udgifterne steg i en endnu højere takt, hvilket resulterede i et underskud før afskrivninger på 2,3 mio. kr. mod et plus på 2,7 mio. kr. i første halvår 2006. Det er den planlagte indkøring af de nye aktiviteter i AaB College og AaB Konference, der primært har kostet.

 

Også afskrivningerne steg - fra 5 mio. kr. til knap 7 mio. kr. og drifen landede derefter på et minus på 9,2 mio. kr. mod et underskud på 2,4 mio. kr. i samme periode sidste år. Før skat er underskuddet opgjort til 9,9 mio. kr. mens det sidste år lød på 3,5 mio. kr.

 

Men hvad der ikke kan aflæses i tallene er at AaB Fodbold realiserede målsætningen om at nå i top tre i SAS Ligaen i 2006/07. Placeringen gav adgang til TOTO cuppen, og efter sejre i to runder står døren nu åben for UEFA cuppens 2. kvalifikationsrunde.

 

AaB Fodbold har i 1. halvår 2007 realiseret et underskud på kr. 1 mio. før skat, hvilket er kr. 3 mio. dårligere end tilsvarende periode sidste år. Ses der bort fra salg af spillere er resultatet dog 1 mio. kr. bedre i år.

 

I den anden store nordjyske passion - ishockey - trak AaB Ishockey sølvmedaljerne hjem for fjerde år i træk. Og succesen ventes at gentage sig i den kommende sæson, hvor alle kampe afvikles i den nye Gigantium Is-arena. De markant forbedrede faciliteter ventes at forbedre driften så meget, at ishockey fremover som minimum præsterer et 0-resultat. AaB Ishockey realiserede et underskud i første halvår på kr. 0,8 mio. kr. - 0,2 mio. bedre end underskuddet i 2006.

 

koncernens tredje sportslige ben - AaB Håndbold - fik knap så prangende en placering. Nr. 6 i ligaen belv det til, men ledelsen ser optimistisk på fremtiden, og forventer allerede fra den kommende sæson såvel sportsligt som økonomisk fremgang. AaB Håndbold fik et underskud i halvåret på ca. kr. 2 mio., mod et underskud 1 mio. kr. sidste år.

 

Koncernens to andre aktiviteter - AaB Konference og AaB College forløb planmæssigt. AaB Konference venter at etablere hotel i de værelser, der hidtil har huset AaB College i andet halvår. Hotellet skal drives i samarbejde med Zleep Hotels og koncernen venter at opnå synergi på såvel drift som salg via samarbejdet. Og i august starter 160 - 170 elever det nye skoleår på AaB College, hvilket er over 100 flere end i det seneste skoleår.

 

For hele 2006/07 venter AaB fortsat et overskud før skat på 20 mio. kr.

 

# Halvårsregnskab - Aalborg Boldspilklub

 

Mio. kr. halvår 07 halvår 06

 

---------------------------------------------------

 

Indtægter Ialt: 52,6 43,5

 

Driftsres. (EBIT): -1,9 -2,4

 

Res. før skat: -1,6 -3,5

 

Egenkapital: 125,4 127,0

 

Balance: 226,4 160,0

 

#

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )