A.P. Møller - Mærsk forsætter frasalg - Enskilda

 

A.P. Møller - Mærsks kriseramte Lindøværft solgte onsdag sit tyske skibsværft, Volkwerft, i Stralsund. Dermed er antallet af til salg-skilte på Esplanaden efterhånden på et minimum.

 

Analytiker Steven Brooker, investeringsbanken Enskilda, vil ikke skyde på hvad Lindø-værftet tjener på salget. Men det er ikke meget.

 

- Jeg tror bare, at det vigtigste var at komme ud af det her. Vi kender jo ikke konstruktionen af salget. Det, vi skal fokusere på, er, at det her bare er et af alle de små frasalg, som Mærsk skal igennem. Hvis man synes liggetiden for lejligheder i Københavns Kommune er lang, skal man bare kigge på, hvor lang tid A.P. Møller - Mærsk har haft de her industriselskaber til salg, konstaterer Steven Brooker over for RB-Børsen.

 

Direktør Bent Erik Carlsen har haft ansvaret for at rydde op i A.P. Møller - Mærsks industriselskaber, og han har snart udspillet sin egen rolle med en lang række frasalg. Meningen er, at industrigruppen fremover udelukkende skal bestå af Lindø-værftet og Maersk Container Industri. Dermed mangler et salg af Martinair og Rosti.

 

- Bent Erik Carlsens succesparameter var, at han skulle styrke divisionen eller sælge det fra. Nu er han ved at blive kvalt i sin egen succes, da han efterhånden succesfuldt har frasolgt de ting, der skulle sælges, siger Steven Brooker.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )