50 dollar per tønde olie er nu inden for rækkevidde

Oliepriserne fortsætter op tirsdag morgen efter mandagens markante prisstigninger. 50 dollar per tønde er nu inden for rækkevidde, vurderes det.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 49,30 dollar mod 49,20 dollar mandag eftermiddag og 47,45 dollar fredag inden pinse. Fold sammen
Læs mere
Foto: STR

- En række faktorer er sammenfaldet og har skubbet priserne skarpt op. Vi har haft store forsynings-forstyrrelser i maj i Canada og Nigeria og en langt større stigning i efterspørgslen fra andre steder som for eksempel Indien. Det er ikke umuligt, at olien kan stige til over 50 dollar per tønde, vurderer analytiker Angus Nicholson fra IG Ltd. i Melbourne over for Bloomberg News.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 49,30 dollar mod 49,20 dollar mandag eftermiddag og 47,45 dollar fredag inden pinse.

Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 48,20 dollar mod 46,95 dollar mandag eftermiddag og 45,85 dollar inden pinse.

FOKUS PÅ CENTRALBANK-REFERAT

På guldmarkedet er fokus rettet mod onsdagens referat af det seneste pengepolitiske møde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

Udsigterne til lavere renter i lang tid endnu holder hånden under priserne på de ædle metaller, og hvis tirsdagens data for boligbyggeriet, forbrugerpriserne, industriproduktionen og kapacitetsudnyttelsen skuffer på niveau med mandagens Empire Manufacturing, står guld til at blive den store vinder.

Tirsdag morgen koster en ounce guld 1280 dollar mod 1274 dollar mandag og 1266 dollar fredag inden pinse.

Industrimetallerne ligger fortsat underdrejede efter markante prisfald over de seneste dage.

Et ton kobber koster tirsdag morgen 4613 dollar, hvilket er så godt som uændret i forhold til mandag eftermiddag. Fredag inden pinse kostede kobber 4590 dollar per ton.