5.000 mia. kr: Apple er nu dobbelt så meget værd som nummer to

Den amerikanske IT-gigant fik kursgevinst af nyheden om investeringen i Danmark. Kursen steg så meget, at selskabet nu er dobbelt så meget værd som verdens næstmest værdifulde selskab.

Foto: Richard Levine / Demotix

Mandag kvitterede Apple-aktionærerne for nyheden om to nye, europæiske datacentre med en aktiestigning på 2,7 pct.

Derved opnår selskabet en markedsværdi på 774 mia. dollar, hvilket er dobbelt så meget som verdens næststørste virksomhed, Exxon Mobil, der er værdisat til 377 mia. dollar.

Det skriver The Telegraph.

Nyeste skud på Apple-stammen, iPhone 6, var en kæmpesucces, og udsigten til selskabets næste trick i ærmet, nemlig lanceringen af det nye smartwatch, har i 2015 ført til en aktiestigning på hele 21,7 pct.

Således trækker elektronikgiganten med stor hastighed fra konkurrenterne og er nu mere end dobbelt stor som Exxon, selvom det er under to år siden, at det amerikanske olieselskab var mere værd end Apple.

Selvom Apple har en pengetank på omkring 150 mia. dollar, annoncerede selskabet tidligere i februar, at det vil låne endnu flere penge. Apple har således solgt obligationer til en værdi af 1,25 mia. schweizerfranc, svarende til 8,7 mia. kr., og udnyttede derved de ultralave låneomkostninger.

På tredjepladsen over virksomheder med størst markedsværdi kommer Microsoft efterfulgt af Berkshire Hathaway og Google.