2017 kan byde på endnu flere børsnoteringer

Der er udsigt til flere store børsnoteringer i København i det nye år, efter at 2016 bød på tre børsnoteringer i sværvægtsklassen, vurderer storbanken Citi, der blandt andet peger på Saxo Bank og TV2 som mulige børsnoteringer.

Foto: Liselotte Sabroe. Thomas Thune Andersen, bestyrelsesformand i DONG , administrende direktør Henrik Poulsen og Bjørn Sibbertn, chef for Nasdaq i København (set fra venstre) ses under DONG's børsnotering torsdag d. 9 juni 2016 i selskabets hovedkvarter i Gentofte. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2016)
Læs mere
Fold sammen

Det skriver dagbladet Børsen.

»Svenskerne tror, at Stockholm er centrum, men de seneste par år har de store transaktioner, både på børsnoteringssiden og opkøb, været i Danmark,« siger Eirik Winter, chef for finansiel rådgivning i Norden hos Citi, der var rådgiver på Dong Energy-noteringen i juni til Børsen.Han peger på Nykredit, Saxo Bank og statslige selskaber som TV2 og Danske Spil som mulige børsnoteringer.

»Vi venter, at 2017 bliver et meget aktivt år i Danmark, hvor blandt andet Nykredit er en kandidat. Saxo Bank har også diskuteret en mulig børsnotering, og så kan der ske en del på privatisering«, siger han.

Ifølge Børsen kan Nykredit blive en af verdens største noteringer med 65 mia. kr. i egenkapital og komme i konkurrence med blandt andet Snap, virksomheden bag Snapchat.TRUMP KAN BOOSTE BØRSNOTERINGER

Eirik Winter vurderer, at USA's tiltrædende præsident, Donald Trump, kan medvirke til at holde den positive aktiebølge i gang.

»Hvis Trump bruger store beløb på infrastruktur og skattelettelser, kan vi se højere renter i USA, hvilket ikke er positivt for obligationsmarkedet, men som kan øge interessen yderligere for børsnoteringer,« forklarer han til Børsen.I 2016 debuterede Dong Energy, Nets og Scandinavian Tobacco på børsen i København. Selskaberne blev noteret med en børsværdi på henholdsvis knap 100 mia. kr., 30 mia. kr. og 10 mia. kr.