20 topanalytikere: Her er guldet på børsen i 2008

Hvad skal aktieporteføljen indeholde i 2008? 20 top-aktieanalytikere har over for Penge & Privatøkonomi givet deres bud på de bedste danske aktier.

Peter Straarup og Danske Bank er analytikernes favorit i 2008. Arkivfoto: Brian Berg Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Penge & Privatøkonomi hjælper igen de private aktionærer med en serie gode tip forud for et nyt aktieår.

Magasinet har hentet friske aktie-tips ind fra 20 danske topanalytikere, der giver deres bud på danske aktier, der er anbefalelsesværdige til porteføljen i 2008.

Analytikerne kommer fra en bred vifte af danske finans- og analysehuse som bl.a. Nordea, Saxo Bank, Aktieugebrevet, Netposten og Alm. Brand Henton.

Følgende fem aktier skiller sig positivt ud, når aktieanalytikerne kigger i krystalkuglen for 2008:

Danske Bank - analytikernes favorit:

Analytikernes favorit for det kommende år er Danske Bank. Straarup og co. har fået store stryg på børsen i 2007 – men kursen er ifølge analytikerne efterhånden kommet for langt ned. Aktien er blevet billig på nøgletal, og kombineret med vækst- og rationaliseringspotentialet i de opkøbte aktiviteter i Irland, Nordirland og Finland er der basis for en pænt forbedret indtjening i 2008.

FLSmidth – nyt stærkt år i vente:

Jørn Huno Rasmussen har for alvor fået damp under kedlerne på det tidligere industrikonglomerat. Selskabet er stærkt eksponeret mod de nye vækstmarkeder som bl.a. Rusland, Indien og Mellemøsten. Også det nye stærke guldben i FLS, mineralforretningen, forventes at genere en stærk vækst i 2008. Bl.a. derfor tror ekspertpanelet i Penge & Privatøkonomi på Huno Rasmussen som årets næstbedste investering.

Vestas – bliver Ditlev kurskonge igen?

Analytikerkorpset, som Penge & Privatøkonomi har spurgt, har valgt Vestas og Ditlev Engel ind på en tredjeplads. Eksperterne anfører, at aktien er alt andet end billig målt på nøgletal, men væksten i branchen er høj, og som markedsleder vil det også gavne Vestas. Derudover er der et stort globalt, politisk fokus på miljørigtige investeringer, som næppe bliver mindre i de kommende år. Den tendens vil ifølge analytikerne give basis for yderligere kursstigninger.

Genmab - tæt på den store succes:

Genmab er allerede i dag en bragende succes efter en milliardstor partneraftale indgået i 2007 med GlaxoSmithKline. Biotek er af natur altid en risikabel investering, men med Genmab synes risikoen dog mindre end gennemsnittet. I 2008 kan Genmab, hvis alt går vel, sende sit første produkt på markedet. Derudover har selskabet en stærk pipeline med masser af potentielle guldklumper.

Novo Nordisk – kan spinde guld på fedme-problematikken:

Selskabet tjener allerede i dag rigtigt mange penge på diabetesprodukter, men da der næppe bliver færre diabetespatienter i årene fremover, i takt med at Jordens befolkning til stadighed bliver mere overvægtig, er der udsigt til jævnt stigende indtægter i mange år frem. Det får aktieanalytikerne til at tro på Novo Nordisk som en superaktie i 2008. Derudover er selskabet ikke truet af patentudløb på samme måde som eksempelvis Lundbeck, så der er ikke umiddelbart nogle sorte skyer på himlen over Bagsværd.