12 C20-selskaber overraskede positivt i 1. kvartal

Regnskabssæsonen for årets tre første måneder er slut for selskaberne i C20 Cap med FLSmidth som det sidste onsdag. En gennemgang af indtjeningen viser, at der var en klar overvægt af positive overraskelser.

Regnskabssæsonen for årets tre første måneder er slut for selskaberne i C20 Cap med FLSmidth som det sidste onsdag. En gennemgang af indtjeningen viser, at der var en klar overvægt af positive overraskelser. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

12 selskaber med A.P. Møller Mærsk i front tjente flere penge end forventet blandt analytikerne, mens kun fem selskaber skuffede. Det viser Spar Nords surprise indeks, der sammenholder analytikernes forventninger til selskabernes indtjening per aktie med den faktiske indtjening opnået i regnskabsperioden.

APM tager topplacering

Det er A.P. Møller Mærsk, der tager prisen som denne regnskabssæsons suverænt mest positive overraskelse blandt C20-selskaberne med en indtjening, der lander hele 3120 pct. over det forventede, viser indekset.

- Analytikerne havde kun forventet et marginalt overskud fra Mærsks side, og når de så overrasker positivt med er resultat på 211 mio. dollar - ja, så bliver det en voldsom procentuel effekt. Men uanset er der tale om sæsonens mest positive overraskelse målt på bundlinjen isoleret set, og aktien steg da også over 6 pct. på regnskabsdagen, siger aktieanalytiker i Spar Nord Mikkel Duus-Hansen om surprice-indekset.

Han tilføjer, at forklaringen på den positive overraskelse fra Mærsk først og fremmest skal findes i et bedre end ventet resultat for Mærsk Line og Mærsk Drilling, og samtidig fastholdt ledelsen resultatforventningen til 2016.

Tryg og DSV med i toppen

Forsikringsselskabet Tryg indtager en andenplads med en indtjening, der lander godt 26 pct. bedre end forventet, mens DSV tager tredjepladsen, da selskabet tjente 24 pct. mere i kvartalet end ventet.

- I Trygs tilfælde skyldes overraskelsen et markant bedre investeringsresultat end forventet, mens det for DSV skyldes en bedre end forventet drift i selskabets aktiviteter inden for sø- og luftfragt, siger Mikkel Duus-Hansen

FLS og Vestas skuffede

FLSmidth og Vestas ender i bunden af indekset, og FLS stod - målt på indtjeningen - for sæsonens mest negative overraskelse. Indtjeningen lander næsten 60 pct. under analytikernes forventningerne.

Og som nummer to over skuffelser indfinder Vestas sig med en indtjening godt 21 pct. under det forventede.

- Indtjeningen i Vestas er negativt påvirket af et underskud på selskabets offshore joint venture med Mitsubishi Heavy Industries, men samlet set er det af mindre betydning på nuværende tidspunkt, fordi regnskabet på alle andre områder var yderst solidt og faktisk bedre end ventet. Netop derfor valgte investorerne også at handle aktien op på regnskabsdagen, siger Mikkel Duus-Hansen.

William Demant Holding og Carlsberg er ikke taget med i analysen, idet de ikke har offentliggjort kvartalsresultater.