1000 milliarder i spil - presse ingen adgang

Kom bag kulissen af tillukkede mødelokaler, hvor internationale spekulanter leder efter deres næste milliardinvesteringer.

Læs mere
Fold sammen

Sjetteetagens mødelokaler i Deloitte-huset på Islands Brygge er overbooket.

Når så mange af verdens mægtigste kapitalfonde er samlet på ét sted, må der være en god grund.

Foto: Foto: Christian Raben. Fold sammen
Læs mere

Kinesiske kapitalforvaltere, amerikanske pensionskasser og banker.

DVCA’s konference ”Nordic Fundraising Summit” er stedet, hvor Danmarks største kapitalfonde møder deres overmænd målt på pungen.

Hvert år mødes skandinaviske venture- og kapitalfonde med nogle af verdens tungeste for at arbejde hen mod en underskrift, der kan sætte gang i positive vækstkurver på begge sider af mødebordet - som vil sende vækstmilliarder til danske virksomheder også.

Det sker gennem en strøm af udenlandsk kapital oppe fra, ned gennem danske pengetanke som f.eks. Axcel eller Maj Invest og måske ud i en nyopstartet virksomhed, der nu pludselig kan accelerere.

Fold sammen
Læs mere

Et tusinde milliarder kroner. Det er summen af, hvad de 37 internationale gæster råder over - og de seneste par dage har de danske kapitalfonde haft muligheden for at få fingre i nogle af dem. Om det lykkedes, er en forretningshemmelighed.

Men ifølge én af investorerne - tyske Roderich Widenmann, partner i en stenrig familiefond med royale rødder – så handler det om meget mere end bare tal. I hvert fald i første omgang.

Hør, hvordan Roderich Widenmann opnår stærk markedsindsigt til sådanne investormøder på trods af den lufttætte virkelighed, hvor heller ikke pressen har det privilegium at vide, hvad der foregår:

 

Historisk lave renter og upålidelige aktiemarkeder verden rundt får et stigende antal investorer til at se mere relativt på risikoen ved den form for kapital, som gør sig gældende her på øverste etage; private equity:

En fond eller kreds af investorer kaster penge direkte ind i et ikke-børsnoteret selskab med klar forventning om et højere afkast, end hvad der kan hentes på fondsbørsen. Typisk er det langtidsinvestering, og måske vil pengemændene skrue på nogle knapper undervejs og senere sælge hele butikken med overskud.

Set fra virksomhedens perspektiv vil en private equiry-underskrift være lig med en øjeblikkelig power-indsprøjtning, som muligvis kan forhindre ’vores næste Endomondo’ i at blive overhalet indenom af konkurrenter og andre kapitalfonde.