04/01: Mondo køber Aqcel-gruppen

Den børsnoterede IT-virksomhed Mondo køber IT-virksomheden Aqcel og bliver ifølge eget udsagn Danmarks største Microsoft-udvikler.

Den samlede købesum på 60 mio. kr. betales med 10 mio. kr. kontant, mens resten betales med nye aktier. I den forbindelse udstedes godt 7,5 mio nye aktier til en samlet kursværdi på 50 mio. kr. Udstedelsen af nye aktier gennemføres til kurs 6,61, og der er i forbindelse med handlen indgået aftale med hovedaktionærerne om, at 80 pct. af aktierne tidligst kan sælges efter to år fra dags dato, mens de resterende 20 pct. tidligst kan sælges efter et år.

Med købet af Aqcel næsten firedobler Mondo sin medarbejderstab

fra ca. 80 til over 300, hvoraf totredjedele arbejder i Ukraine

og Pakistan. Samtidig betyder købet af Aqcel-gruppen, at Mondo

forventer en omsætning i 2007 på 100-105 mio. kr.

"Aqcel-gruppen passer perfekt til Mondo, og tilfører os en lang række fordele fra dag ét. Det vigtigste er, at vi med mere end 300 topkvalificerede og certificerede medarbejdere i Ukraine, Pakistan og Danmark får tilført de nye kompetencer, der er næsten umulige at opdrive i Danmark og Skandinavien. Væksten på vores område er så stor, at markedet har endog meget svært ved at uddanne kvalificeret arbejdskraft," siger administrerende direktør Anders Chr. Andersen, Mondo A/S.

Aqcel er pioner på markedet for IT-outsourcing og udvikling - og har siden 1997 leveret udviklingsløsninger baseret på Microsoft-teknologi til hele verden. Aqcel er endvidere blandt de allerstørste leverandører af Microsofts CRM-løsninger, skriver Mondo i en pressemeddelelse.

RB-Børsen/mih