Årets Bil DK - nu også med diesel

Pendler bil med cykelstativ til det sidste dyre stykke

Hvis du dagligt pendler mellem Storkøbenhavn og vest-, syd- eller Nordsjælland i bil, kunne den ny Opel Corsa i dieselversion være en overvejelse værd. Den lille 1,3-liters motor med common rail og turbo yder tilstrækkelige 75 hestekræfter og får 21,7 kilometer ud af hver liter dieselolie, som stadig er billigere end benzin.

Nyheden giver et turbosug i acceleration, men man skal køre ganske langt, før den nøjsomme maskine byder på varme i kabinen. En anden grund til at bruge bilen til pendling mere end 75 kilometer dagligt.

Tanker man i løbet af weekenden, ruller den økonomiske mini hele ugen på samme tank - der er til over 900 km.

Corsa fås både som sportslig 3-dørs coupé og som mere familievenlig 5-dørs - i øvrigt med en forbløffende plads bagi også i højden.

Alle versioner har har antiudskridningssystemet ESP, ABS-bremser, seks airbags og integreret lydanlæg med ratkontakter. Bilen virker på alle måder som en Astra, bare lidt mindre.

Med dieselmotor koster den 187.600 plus evt. 6.000 kr. for fem døre. Som diesel er elruder, -spejle og fjernbetjente låse standard, Bagagerummet kan enten indrettes, så det er dybt for stor rummelighed eller plant for bekvemmelighed.

Endelig kan man udruste nyheden med dobbelt cykelholder som på billedet til 14.900 kr. Den giver mulighed for parkere, hvor det er billigt - og tage cyklen det sidste stykke ind i en dyr P-zone. Aircondition koster cirka det samme. Men så har pendlerbilen også rundet de magiske 200.000 kr.

Corsa, som Opel fremstiller i Spanien, er bygget i 10 millioner eksemplarer, siden den første blev præsenteret i 1982.