308 i hidsig udgave

Et af årets store trækplastre på den internationale biludstilling IAA i Frankfurt i begyndelsen af september bliver Peugeot 308.

218 hestes turbo under hjelmen, 19 tommer fælge under bilen, og en midterplaceret dobbelt udstødning bagerst. Signalet er sport. Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

Men også 308eren i en coupé-udgave og ikke mindst med en hidsig 1,6 liters motor med dobbelt turbo og 218 heste vil kunne ses som en konceptbil i Frankfurt. BMW står for udviklingen af motoren, der hidtil har haft 174 hk som sin maksimale ydeevne. Sammen med en nykonstrueret sekstrins gearkasse skulle 308 RC Z kunne accelerere fra 0-100 km/t på syv sekunder og nå en topfart på 235 km/t.

Den skrappe motor og nye gearkasse, en øget mængde aluminium og kulfiber til de frække former, en højde på kun 132 centimeter 18 cm lavere end hatchbacken understreger sammen med den fremtrædende næse, den dobbelte, centralplacerede udstødning og 19 tommer fælge sportsligheden i RC Z.

Vi kan formentlig ikke forvente en coupé uden foldetag, men konceptbilen antyder efter alt at dømme de former, vi kan se frem til på 308 CC.