2 + 2 giver altid 5

Lige siden jeg så børnefilmen »Drengen med guldbukserne« engang i 1970erne har jeg drømt om sådan et par magiske bukser. Og som bygherre står det krystalklart, at et par guldbukser næsten er uundværlige, når et budget viser sig kun at være lagt for at blive sprængt.

Murerne er i fuldt sving med at pudse facaden op og reparere sætningsrevnerne ved at lægge stabiliserende stål ind. Resultatet kan ses og nydes med det samme. Esther nyder bare at klatre en tur på stilladset. Fold sammen
Læs mere
»Det koster 2.000 kr., men så er det også inklusive moms,« lyder stemmen i den anden ende af røret. Jeg kan næsten se kvindens smil for mig, da beløbsstørrelsen bliver leveret i et toneleje, der stærkt fortæller, at hun synes, der er tale om et sandt røverkøb. Men, 2.000 kr. her og 3.000 kr. dér er spilleme mange penge, når bunken af uforudsete regninger snart føles så høj, at Himmelbjerget godt kan gå hjem og lægge sig. De seneste omtalte 2.000 kr. lukt ud af lommen skal gå til, at DONGenergy sender et styks tekniker ud for at isolere sikringerne i vores el-ledninger, så murerne ikke bliver forvandlet til to brændte pomfritter, mens de klasker puds på vores nøgne facade.

En anden kedelig udgift går snart til leje af container. Det bliver mere og mere vanskeligt at gå hele vejen rundt om huset på grund af de ufattelige bunker med affald fulde af murbrokker, rustne rør, tærede vandlåse, udtjente skabslåger, rådne gulvplanker og et nusset toilet. Affald, der gør enhver søndagsudflugt til matriklens udendørs areal meget lidt attraktiv. Vi havde egentlig forestillet os, at vi skulle køre lidt frem og tilbage til genbrugspladsen med al byggemøjet, men det ville realistisk set betyde 40 køreture og et totalt smadret bagagerum til følge. Det koster nu heller ikke alverden at leje en container. Sølle 279 kr. for at få den bragt. Til gengæld koster det så lige 979 kr. at få den afhentet og 950 kr. pr. ton, der er fyldt i. Et ton lyder jo voldsomt, men i betragtning af, at en fuldvoksen hanelefant vejer godt seks ton, og der kan være ca. otte ton i en container, så får kiloerne og sedlerne hurtigt ben at gå på.

Ja, undskyld min megen snak om penge, men det begynder virkelig at tære på nerverne, at vi endnu ikke har fået solgt vores ejerlejlighed påØsterbro. Er nået derud, hvor jeg har ringet til et par selskaber for at undersøge mulighederne for at leje ud, men det er der åbenbart så mange andre, der også gør, for trods flere opkald og beskeder på firmaernes telefonsvarere, så gider ingen ringe tilbage. Er i øvrigt også lidt loren ved hele udlejningskonceptet. Et vennepar mødte til en privat fest en boligløs ung fyr, der hjertens gerne ville leje deres ejerlejlighed, som havde stået til salg et års tid. Huslejen blev sat, så den akkurat lige dækkede vores venners udgift ved at have lejligheden stående, hvilket festfyren var helt indforstået med. Men, ak. Dagen efter fyren flyttede ind, blev vores venner stævnet af deres »festlige« lejer og huslejenævnet, der vurderede, at lejen var for høj. Lejeren har et års opsigelse, og det er lang tid at skulle finde sig i, at det koster flere tusinde kroner hver evig eneste måned at have ham boende.