Multi-forklæde: Apron Band er forklædet, hvor alt altid er lige for hånden. Det er designet af Anne Heinsvig og Camilla Hjerl, og det adskiller sig fra et almindeligt forklæde ved at have et løst og fleksibelt bælte i livet, hvor man kan tilføre lige præcis dét, man har brug for under den pågældende madlavning, for eksempel viskestykker, mobiltelefon eller grydelapper.
1 / 6
Foto: Foto: PR
Selvvejende mad: Jonathan Ørnstrup, Thomas Langvad Jensen og Thomas Overgaard Jørgensen aka. Designpartners står bag denne køkkenvægt med navnet Kitchen Scales, hvor det er selve vægtens materiale, der anvendes som vægt. En silikonetop presses ned af madvarerne, og omfanget af udhulningen omregnes til madvarernes vægt.
2 / 6
Sikker cykelhjem: Åh ja, man vil jo gerne være sikker, når man cykler, men det er jo også bare SÅ irriterende at være nødt til at slæbe rundt på en hjelm, når man skal i biffen. Det har Anne Faurskov Hutcheson forsøgt at løse med denne boks, som monteres på cyklen, så man kan efterlade hjelmen trygt og godt.
3 / 6
Foto: Foto: PR
Fleksibelt lys: Der er også blevet plads til en lampe i årets finale. Christian Uldall har designet OneOff, der er en pendel, som trinløst kan vinkles og drejes 360 grader og på den måde er yderst fleksibel og kan fungere i en indretning, hvor den måske både skal bruges som arbejds- og hyggelys.
4 / 6
Igen og igen og...: Sara Harriet Pedersen har opdateret den klassiske køkkensnor, som kan bruges til at bindes om madvarer. Den består af silikonegummi-snore med gribehuller, og den kan gå i opvaskemaksinen og på den måde bruges igen og igen.
5 / 6
Foto: Foto: PR
Takeaway-ovn: ZUN er designet af Asbjørn Maigaard Axelsen, og den er en gave til outdoor-folket eller måske bare til picnickurven. Det er nemlig en transportabel energidrevet ovn, som kan lave mad hvor som helst, da den hverken kræver vand, strøm eller åben ild. Til gengæld har den en tilberedningsbeholder og en reflekterende skærm. Så bliver det vist ikke meget mere miljørigtigt at lave mad.