Obama: Vi vil gøre verden stolt

Opdateret kl. 09.42: Den amerikanske præsident Obama har leveret sin salgstale i Bella Center, der skal trække OL 2016 til Chicago.

Præsident Obama sammen med sin kone under præsentationen af Chicago. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Præsident Barack Obama taler i Bella Centret, hvor han er frontfigur i Chicago-delegationens bud på OL-værtskabet 2016.

- Jeg kommer som en trofast repræsentant fra det amerikansk folk.

Præsidenten fortæller, at han stadig kalder Chicago for sin hjemby, selv om han selv er født på Hawaii.

- Vi ser frem til at modtage verden i Chicago. Vi er en nation, der altid har været åbne for at modtage folk fra verden - også min far fra det afrikanske kontinent. For folk, der har søgt efter noget bedre og større.

- Jeg er her for at få jer til at vælge Chicago af samme grund, som jeg valgte Chicago. Det er ikke kun på grund af, at jeg forelskede mig i hende (Michelle Obama - red.), som I har stiftet bekendtskab med i de seneste dage – selv om jeg må sige, at hun er et godt salgsargument, joker præsidenten.

Barack Obama slår på, at Chicago har erfaringer med at afholde store internationale begivenheder.

- Vi ved, hvordan vi for store events op at køre, og folk siger, at vi gør det godt, siger Obama til de 106 IOC-medlemmer, der skal tage beslutningen om, hvilken by, der får værtsskabet i 2016.

- We can make it, if we try. Det er ikke kun den amerikanske drøm, det er essensen af den olympiske ånd, og det er derfor, vi skal have OL til Chicago, siger Obama, der afslutningsvist lover, at IOC-medlemmerne ikke vil fortryde deres beslutning, hvis de sætter deres kryds ved "The Windy City":

- Jeg opfordrer jer til at vælge Chicago og vælge Amerika. Hvis vi går denne vej sammen, lover jeg, at Chicago og Amerika vil gøre verden stolt, slutter præsidenten.

Lukket pressemøde
Efter præsentationen får udvalgte pressefolk – primært amerikanske og udvalgt af Chicagos egen delegation – adgang til en kort mixed zone-seance, hvorefter Barack Obama flygter, inden Chicago bys efterfølgende pressemøde.

- Jeg har fået bekræftet, at præsidenten tager af sted inden pressekonferencen, fortæller Susan Graham fra IOC’s kontor i Bella Center.

Nogle få minutter inden Obama ankommer til Bella Centret, er stemningen i centret mættet af spænding blandt de over 1000 journalister til stede.

Sikkerheden er enorm, og alle journalister har været igennem et omfattende sikkerhedstjek, hvor alle væsker har skullet afleveres, inden adgangen til centret. Et stort område omkring Bella Centret er blevet afspærret, og kun få indgange er åbne til primært pressefolk.

Ingen danske medier får adgang til præsentationen, mens kun tre danske medier - to billedbureauer og Rizaus Bureau - har fået adgang til mixed zone efter præsentationen.



  • Billedserie: Obama ankommer til København