Politiet efterlyser social indsats

Chefpolitiinspektør Per Larsen siger, at det skal en bred social indsats til for at løse de problemer, der fører til uro på Nørrebro.

Politiet og unge på Nørrebro stødte sammen i går. Der blev både brugt stenkast og tåregas. - Arkivfoto: Teitur Jónasson Fold sammen
Læs mere
Københavns Politi kan ikke alene løse de massive problemer, der igen i nat blussede op på Nørrebro og førte til voldsomme kampe mellem unge og politiet.

- Hvis man virkelig skal til bunds i alt det, der foregår på Nørrebro, kræver det en bred og velkoordineret social indsats, for det er en opgave, som politiet langt fra kan løfte alene, siger chefpolitiinspektør Per Larsen, Københavns Politi.

Han opfordrer til, at nogen må forsøge at forklare de grupper, der står bag urolighederne, hvorfor det er så tåbeligt, dét de har gang i.

- De voldsomme optøjer, vi har oplevet i nat er mønstre, vi kender i forvejen, ikke mindst fra det autonome miljø. Det er helt bestemte metoder, de bruger, når de vil have opmærksomhed. Når vi kigger os omkring, er der mange indikationer på, hvem det helt præcist er, der står bag, og jeg er egentlig ikke så pessimistisk i forhold til, at vi nok skal finde dem. Det, vi mangler lige nu, er helt konkrete beviser, og dem kæmper vi for at finde frem til, siger Per Larsen.

Han er uforstående over for beskyldninger om, at Københavns Politi skulle gøre forskel på folk, bl.a. når det drejer sig om visitationer af våben.

- Vi er blevet beskyldt for kun at gå efter indvandrerne. Det er helt absurd. Vi freder ikke AK81erne eller nogen som helst andre. Vi jagter dem, som vi mener står bag balladen, og jeg kan kun sige, at alle får samme behandling.

Ifølge Per Larsen er det en ond spiral, der i gang på Nørrebro.

- Nogle af dem, der står bag balladen, skal markere deres territorier, og det har udviklet sig til personlige hævnakter. Når det sociale broderskab bliver truet, er man inde i en ond spiral.