Hashcafeer overvejes i København

Fri hash som i Amsterdam kan hjælpe til mindre kriminalitet. Nu vil et flertal i Borgerrepræsentationen undersøge modeller for legalisering

Foto: Carl Redhead
En form for legalisering af hash, f.eks. med hashcafeer, kan blive det, der kan slå bunden ud af det kriminelle hashmarked. Det mener bl.a. socialborgmester Mikkel Warming (EL).

Han bakkes op af den radikale miljø- og teknikborgmester, Klaus Bondam, ligesom Venstres Lars Dueholm støtter øget legalisering.

Også Socialdemokraterne ser fordele i en form for legalisering hash efter at en undersøgelses har vist, at en afkriminalisering af hashen kan have en gavnlig indvirkning på den samlede kriminalitet.

- Det ser ud til at være en god ide, siger socialordfører Thor Buch Grønlykke (S) til Berlingske.dk. Han understreger, at det nu skal undersøges hvilke specifikke modeller til legalisering af hash, der kan tænkes i København. Det kan f.eks. være, at professionelt sundhedspersonale kommer ind over.

- Det er ikke et udtryk for en holdning om at hash er uskadeligt, siger Thor Buch Grønlykke og understreger, at spørgsmålet om legal hash i København først vil blive forelagt for politikerne på Christiansborg, når man i Borgerrepræsentationen har gennemdrøftet modellerne for, hvordan det kan lade sig gøre.

Både konservative og Dansk Folkeparti er modstandere af tanken om legalisering af hash.