Von Trier vil kun modtage Guldpalmen

Lars von Trier siger til juryen ved filmfestivalen i Cannes, at han kun er interesseret i at modtage festivalens førstepris, Guldpalmen.

Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / Scanpix

Den danske filminstruktør Lars von Trier fortsætter med at overraske og provokere ved filmfestivalen i Cannes. Hans film Antichrist forargede mange med sine voldsomme scener, og nu siger von Trier, at kun én pris kan få ham på scenen under den afsluttende prisuddeling i aften.

- Lars von Trier har gennem sin producer Meta Foldager meddelt juryen, at den eneste pris, han er interesseret i at modtage, er Guldpalmen for den bedste film. Han vil ikke møde op og modtage en anden pris, siger Zentropas filmproducent Peter Aalbæk til Ritzau.

Juryen under ledelse af den franske skuespiller Isabelle Huppert voterer i eftermiddag. Ud over Guldpalmen uddeler juryen to andre priser til film, ligesom der er en pris til den bedste instruktør.

Lars von Trier har tidligere modtaget Guldpalmen for filmen Dancer in the Dark i 2000 samt andenprisen for Breaking the Waves i 1996.

/ritzau/