Aktivister lover ballade

Der vil være forstyrrelser og civil ulydighed, når København i weekenden huser mini-klimatopmøde.

Danske miljøaktivister forbereder sig, til en eventuel konfrontation med politiet i forbindelse med klimamødet i denne weekend. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Henriksen / Scanpix
Når klima- og energiminister Connie Hedegaard, Dronning Margrethe, tidligere vicepræsident Al Gore og FN generalsekretær Ban Ki-Moon på søndag er blandt deltagerne til åbningen af "World Business Summit on Climate Change", vil der være larm, og potentielt ballade, i gaderne på Amager.

På internetportalen Modkraft.dk kan man læse, at aktivister vil forstyrre åbning af topmødet, blandt andet med en demonstration der starter på Christianshavns Torv søndag klokken 14.00.

Ifølge aktivisternes plan, skal demonstrationen munde ud i en større civil ulydighedsaktion, når demonstrationen i løbet af eftermiddagen når frem til Bella Centret, hvor klimamødet finder sted.

Aktivisterne mål med aktionen er at forstyrre de forsamlede erhvervsfolk, som man betragter som »klimakriminelle«, der bærer ansvar for de faretruende klimaforandringer.

Aktivisterne vil ikke ind på, præcis hvordan man har tænkt sig at forstyrre mødet, men det står klart, at man ikke har tænkt sig at rette sig efter politiets anvisninger.

Aktivister træner til konfrontation
I går kunne Urban fortælle, at en gruppe aktivister brugte søndagen på at træne teknikker til brug ved en konfrontation med politiet, og blandt andet holdt oplæg i virkningen af pepberspray og tåregas. Ifølge gruppens talsmand er målsætningen dog ikke en konflikt med politiet.

– Vi har ikke en konflikt med politiet, og vi træner netop også i, hvordan vi undgår at det sker, fortalte aktivisternes talsmand Peter Saxtrup til Urban.

"World Business Summit on Climate Change" løber fra 24.-26. maj, og blandt emnerne der vil blive diskuteret, er omstilling til de globale klimaforandringer, skift til mere CO2-venlige teknologier og grønne økonomi. Mødet kan ses som en optakt til det store klimatopmøde i København til december, hvor resultaterne af dette møde vil blive præsenteret.