Gyldne borgmesterløfter til Nørrebro

Gratis klubber, mere lys på gaderne og et nyt værested, lover tre borgmestre efter stormødet i Korsgade. Ritt Bjerregaard lover flere penge.

Nørrebroborgere i kø for at deltage i Berlingskes og Københavns Kommunes borgermøde. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Det skorter ikke på gyldne borgmesterløfter i forbindelse med det succesrige stormøde i Korsgadehallen på Nørrebro i aftes.

På mødet lovede overborgmester Ritt Bjerregaard (S), at finde de nødvendige flere penge. Og tre borgmestre står i kø for at indfri nogle af de ønsker, beboerne på Nørrebro er kommet med.

Børne- og ungdomsborgmester Bo Asmus Kjeldgaard (SF) lover flere gratis fritidsklubber med lang åbningstid. Teknik og miljøborgmester Klaus Bondam (R) lover mere lys på gaderne. Og socialborgmester Mikkel Warming (EL) lover et nyt værested for unge over 18 år.

- Vi har haft forsøg med 17 gratis klubber over hele København. Resultaterne er enestående flotte, og det skal fortsætte, siger Bo Asmus Kjeldgaard til Berlingske Tidende. De gratis klubber skal drøftes i det politiske udvalg allerede i dag.

- De gratis klubber på Nørrebro skal fortsætte, og jeg vil gerne, at de alle sammen bliver gratis, for det er det, der skal til. Og så skal klubberne holde åbne på de tidspunkter, der er brug for, siger Kjeldgaard, der har bedt sin forvaltning om at prøve at finde penge til længere åbning lørdag aften.

Klaus Bondam vil prøve at skaffe en halv million til mere gadebelysning bl.a. på Blågårds Plads.

- Vi har gjort det med stor succes bl.a. ved Sjælør Station. Det giver mere tryghed for dem, der bor der , det giver politiet bedre mulighed for at se hvad der foregår, og det skræmmer lyssky forretninger væk, siger han.

Bondam vil love mere lys på Blågårds Plads om senest halvanden måned, hvis han kan skaffe pengene.

Endelig vil socialborgmester Mikkel Warming love endnu et værested for de ældste unge over 18 år. Han sagde på mødet i aftes, at værestedet bør ligge på ydre Nørrebro.