Jønke: Vi er ikke desperate

Selvom der i går blev skudt mod Hells Angels’ klubhus i Svanevej, bevarer HA roen, lyder det fra rockerklubbens talsmand Jørn ’Jønke’ Nielsen.

Foto: Andreas Hagemann Bro
Hells Angels tager de seneste udviklinger i bandekrigen med ophøjet ro. Det siger HA’s talsmand Jørn ’Jønke’ Nielsen til bt.dk.

Søndag eftermiddag blev der skudt mod Hells Angels klubhus i Svanevej. Et skud gik ind i vinduet ind til lokalerne. At der blev skudt med skarpt mod HA kom ikke som et chok - hverken for de to personer, der befandt sig i lokalet, eller HA’s talsmand, Jørn Jønke Nielsen, der kommenterer skyderiet over for BT.

- Det er Hells Angels du taler med, så der er ingen her, der er chokerede, siger han til BT.

Forfærdelig hvis nogen bliver ramt
Udover skuddene mod HA’s klubhus søndag og HA-rocker Brian Sandberg tidligere på året, har den verserende konflikt mellem rockere og indvandrebander på det seneste betydet, at flere udenforstående er blevet fanget i kampzonen.

Søndag aften blev en mand stukket ned i sin bil med en køkkenkniv. Ifølge politiet var det fordi, han havde et rockerlignende udseende.

Chefpolitiinspektør ved Københavns politi Mogens Lauridsen sagde i går til DR Nyheder, at bandekrigen er noget et niveau, hvor parterne er blevet desperate.

- Jeg tror, de er bange. De er bange for hinanden. De er bange for politiet. De er bange for sig selv, og jeg ved ikke hvad. Der er ingen tvivl om, at de er helt oppe på lakridserne, sagde han til DR Nyheder.

Men det udsagn genkender Jørn ’Jønke’ Nielsen ikke.

- Jeg føler mig ikke truffet. Det kan ikke være HA, han taler om, for vi tager det helt stille og roligt, siger HA-talsmanden.

Han kan dog ikke afvise, at udenforstående risikerer at blive skudt, hvis de befinder sig på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt.

- Jeg håber virkelig ikke det sker. Men det kan jo ske, og det vil er forfærdeligt, hvis nogen bliver ramt. Jeg ville jo være en iskold satan, hvis jeg sagde andet, siger Jørn Nielsen.

Jørn 'Jønke' Nielsen opfordrer medierne til også at bevare roen og ikke at puste til ilden ved at spille parterne ud mod hinanden.