Ny skudepisode på åben gade i København

Nørrebro lagde tirsdag endnu engang asfalt til en skudepisode på åben gade. En ung 19-årig mand med indvandrerbaggrund blev skudt ned. Han meldes uden for livsfare. Politiet efterlyser en grå bil, som der ifølge øjenvidner sad »fire rockerlignende typer« i.

Foto: Teitur Jónasson
»Åh nej, nu igen«. Den ældre dame, der netop er kommet ud fra Netto på hjørnet af Korsgade og Blågårdsgade på indre Nørrebro, ryster på hovedet og skynder sig hjem. Overalt er der politi, bag politiafspærringen løber tre politihunde løse rundt.

De mørke facader bliver oplyst af et blåt politiblink. Lidt derfra er en gruppe indvandrerdrenge ved at samle sig. En stikker pludselig ud og råber: »Fucking kujoner, der skyder og ikke tør se deres fjender i øjnene.«

Reaktionerne på indre Nørrebro i aftes spændte fra ophidselse til et sløvt skuldertræk, da det stod klart, at der endnu engang var blevet skudt på åben gåde midt i København. Omkring halv syv tirsdag aften blev en cirka 19-årig mand ramt af flere skud - bl.a. i hofte og maveregionen, da en endnu ukendt bil passerede ham på Korsgade på Nørrebro.

Kort efter var politiet massivt tilstede på Nørrebro. Fra politigården kunne den centrale vagtleder, Mogens Knudsen, oplyse, at den unge mand, der var blevet ramt, er »dansker med udenlandsk herkomst«, at han ikke skulle være »banderelateret« og være ved »bevidsthed«, da han blev kørt fra gerningsstedet.

Vagtlederen ønskede i går aftes ikke at udtale sig om, hvorvidt skudepisoden har forbindelser til den igangværende konflikt mellem Hells Angels og kriminelle indvandrergrupper. Men Ritzau erfarer, at politiet kort efter skyderiet øgede overvågningen af rockerborgen på Svanevej i Københavns Nordvestkvarter, ligesom der blev udkommanderet politi ved Rigshospitalets Traumecenter, da der i forbindelse med tidligere skudepisoder har været optræk til sammenstød netop her, fordi tilhængere fra begge lejre er troppet op ved Rigshospitalet.

Siden »krigen« mellem indvandrerbander og Hells Angels og deres støttegruppe AK81 brød ud i august sidste år, har der været cirka 50 skudepisoder i København. Af de 50 skønner politiet, at mindst de 24 har relation til bandekrigen.

På gaden på Nørrebro blev der i går aftes gættet vildt på, hvem gerningsmændene kunne være. De fleste nøjedes med at ryste på hovedet og hviske: »Nu igen...«

Politiet efterlyste kort efter en ældre Honda Civic med fire passagerer, der blev set køre fra gerningsstedet.