Mand bed hundefører

En 50-årig mand bed en af politiets hundeførere, da gårsdagens fredsdemonstrationen mod Israel udviklede sig mindre fredeligt. Politiet tilkaldte bombeeksperter for at rydde op.

Konfrontationen mellem politiet og demonstrations-medløberne varede nogle timer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Teitur Jonasson
- Jeg vil tro, han lusker rundt med halen mellem benene blandt kollegerne i dag, siger Københavns Politis centrale vagtleder om den hunderfører, der tidligt i går aftes blev bidt i hånden og benet af en stærkt ophidset mand.

- Det var en meget voldsom anholdelse. Man kaldte i radioen med "Kollega i Knibe" , som det hedder i politisproget, fortæller vagtlederen.

Hundeføreren slap dog med en tur på skadestuen og får ikke varige fysiske skader af sammenstødet med den hidsige demonstrants tandsæt.

Tumulten skete i timerne efter den officielle fredsdemonstration mod Israels militæraktion i Gaza, som dog blev afsluttet i god ro og orden af demonstrationens leder lidt før klokken 17.

Men så tog ballademagerne over, og de næste par timer kæmpede nogle hundrede "utilpassede unge" mod politiet i området lige omkring Christiansborg.

Kort før klokken 19 blev 106 personer anholdt i Stormgade. Langt de fleste af dem var yngre mænd, men den stærkt ophidsede mand med det kraftige tandsæt er af noget så usædvanligt som en årgang 1958.

Den bidende mand er stadig tilbageholdt og fremstilles her til formiddag i grundlovsforhør. Han sigtes efter straffelovens paragraf 119 for vold mod tjenestemand i funktion.

Yderligere 10 af de 106 anholdte ender med at blive sigtet. Foruden den 50-årige med tandsættet er yderligere der tre sager om vold mod tjenestemand. Der er to sigtelser efter straffelovens paragraf 121 for "fornærmelig tiltale" mod tjenestemand og fem overtrædelser af ordensbekendtgørelsen, som i gamle dage hed politivedtægten.

Under demonstrationen blev kanonslag brugt som kasteskyts mod politiet og efter anholdelser valgte man derfor at tilkalde forsvarets bomberyddere, den såkaldte EOD-enhed, for at samle mistænkelige genstande op.

- Der blev fundet nogle meget store kanonslag, som vi ikke turde røre ved selv. Og så lå der en halvt smeltet flaske med noget pulver, som kunne være magnesium. Det tyder på, at nogen har leget den lille bombekemiker, og det får EOD lov til at håndtere, siger vagtlederen til Berlingske.dk.