Borgmester frygter lang næse til københavnere

Pia Allerslev (V) beskylder overborgmester Ritt Bjerregaard (S) for at forhale byggeprojekter i idrætsklubber og på institutioner og skoler.

Pia Allerslev frygter, at de københavnske foreninger må se langt efter penge til projekter. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Venstres københavnske kultur- og fritidsborgmester, Pia Allerslev, frygter, at en række af byens idrætsklubber, institutioner, kulturhuse og skoler kun får en lang næse ud af spillet om kommunens penge til anlæg, nybyggeri og renovering.

»Overborgmester Ritt Bjerregaard har stillet idrætsforeninger, skoler og institutioner i udsigt, at de kunne få penge til en lang række projekter, men nu viser det sig, at hun i stedet bruger de samme institutioner i et politisk magtspil om budgettet for 2009«, siger Pia Allerslev.

Tilbage i august skrev overborgmester Ritt Bjerregaard (S) rundt til de københavnske skoler, daginstitutioner og sportsklubber og efterlyste idéer til konkrete projekter, som kommunen kan bruge penge på inden udgangen af i år.

Baggrunden for initiativet var, at kommunen tidligere på året trådte kraftigt på bremsen og stoppede en lang række anlægsprojekter for at holde sig inden for regeringens loft over, hvor mange penge de enkelte kommuner må bruge på byggeri i 2008.

Nu viser det sig, at opbremsningen har været så brat, at der er 395 mio. kr. i overskud. Og da beløbet ikke må overføres til næste år, så skal pengene bruges i år.

Oprindeligt var det intentionen, at Borgerrepræsentationen i aften skulle se på, hvilke af de over 100 forslag, der skal gennemføres.

Projekter kommer i tidsnød
Men på et møde i kommunens magtfulde økonomiudvalg i går blev det besluttet at lade fordelingen af pengene indgå i de igangværende budgetforhandlinger.

Og dermed er det ifølge Pia Allerslev tvivlsomt, om idrætsforeningerne og institutionerne overhovedet kan nå at gennemføre deres projekter, inden tidsfristen udløber ved årsskiftet.

»Nu når vi så langt hen på efteråret, inden der kommer en afklaring, at det bliver urealistisk at gennemføre mange af projekterne«, siger Pia Allerslev.

Kultur- og fritidsborgmesteren har netop sendt et åbent brev til byens idrætsklubber, biblioteker, kulturhuse og museer, hvor hun vurderer, at der først kommer en endelig afklaring af sagen i begyndelsen af oktober.