Engelsk krimi med turbo

Bøger: »Skrevet i ild« Skønt »Skrevet i ild« ikke er oppe i helt de samme fine omdrejninger som »Dødens kemi«, skuffer Simon Beckett ikke med dette andet bind i krimiserien om retsmedicineren David Hunter.

Igen forfører han os med et plot, der vrider og drejer sig og skaber spænding til det sidste. Beckett holder de klassiske engelske krimidyder i hævd, men tilsætter action, skruer tempoet i vejret og bruger gerne billige tricks. Det er vildt forfriskende og meget underholdende.

Denne gang haver Hunter på en fjerntliggende ø i Hebriderne. Han skal undersøge et lig, der på mystisk vis næsten er brændt væk. I løbet af ingen tid bliver vi suget ind i det lille samfunds besynderlige miljø. Især de lokale betjente, heriblandt en pensioneret, som Hunter skal arbejde sammen med, er det en oplevelse at komme ind på livet af. Og den lidt opkørte slutning tilgiver man gerne Beckett, for hvor er det skønt med en krimiforfatter, der ikke kryber i det og ikke lader sig begrænse af pseudorealistiske hensyn.