Yuppien: Den fysiske fremtoning er vigtig

Sandra M. Pedersen. Læser International Marketing og Management på CBS.

Foto: Benita Marcussen

»Jeg valgte mit studie, fordi det var internationalt, og man lærer meget ud fra et internationalt perspektiv. Jeg vil gerne til udlandet og arbejde, og så har jeg desuden interesse i strategi og management. Jeg synes, at det at skulle markedsføre et produkt og lægge en strategi for, hvordan det pågældende firma skal lancere produktet, er spændende.

Jeg kan godt lide studiemiljøet på CBS. Både de lækre faciliteter, f.eks. biblioteket, og det at man kan mærke, at man allerede er lidt ude i erhvervslivet.

På mit hold er der mange fra udlandet. Det kan man godt mærke, når man diskuterer, og det har gjort gruppearbejdet mere spændende.

Konkurrencen herude er nogle gange ret høj, men man bestemmer selv, hvor meget man vil involvere sig. Men det er nok sådan, at de, der er meget karriereorienterede, kommer hurtigere frem og har mere på CVet. Jeg synes, studiet i sig selv har været omfattende nok, og jeg ville gerne have et liv ved siden af – forstået på den måde, at jeg gerne vil have tid til at være social og pleje mine interesser. Det ville jeg ikke have haft, hvis jeg havde kastet mig ud i alle de ekstra projekter.

På CBS er der nogle casekonkurrencer, hvor en virksomhed, f.eks. L’oreal, kommer ud og sætter grupper af studerende i gang med at markedsføre produkter. Grupperne konkurrerer så mod hinanden, og de, der kommer ud med det bedste resultat, vinder. Det kan så nogle gange føre til et job.

Den fysiske fremtoning bliver rated ret højt. Man klæder sig nok meget, som hvis man skulle på arbejde. Ikke at jeg går i skole med jakkesæt på, men til eksamen og når jeg afslutter speciale, vil jeg da også tage businesstøj på. Der ville jeg føle mig mærkeligt tilpas, hvis jeg kom i et par jeans og en sweater. Sådan er det bare herude. Der er jo også mange fra erhvervslivet, der kommer herud, og man vil jo gerne gøre et godt indtryk.«