Hyggelige Hugo er et hit

Film: »Jungledyret Hugo 3 – fræk, flabet og fri« Det sjældne, gule pelsdyr er tilbage for tredje gang i »Jungledyret Hugo – fræk, flabet og fri«. Denne gang i en teknisk endnu flottere version og med en sød historie, der vil appellere til de mindre børn.

Der er gået elleve år, siden jungledyret Hugo sidst kunne ses på det store lærred, men nu er dansk animationsfilms grand old man, Flemming Quist Møller, atter vendt tilbage med det lille mærkværdige dyr, han skabte helt tilbage i 1964 til sin dengang to år gamle søn, Carl.

Og årene klæder Hugo. Ikke at han har fået rynker, tværtimod. I stedet for de to dimensioner, som de to første film, »Jungledyret« fra 1993 og »Jungledyret Hugo – den store filmhelt« fra 1996, blev lavet i, er den nye film, »Jungledyret Hugo 3 – fræk, flabet og fri« lavet i 3D.

På godt dansk betyder det, at store dele af filmen er computeranimeret ud fra modeller, hvilket for biografgængeren vil kunne ses i kreative kameravinkler- og ture, mere bevægelse i billederne og bedre ansigtsudtryk hos figurerne. En forbedring, der da også har kostet den i Danmark nette sum af 25 millioner kr., men så til gengæld også gør, at Hugo i tredje ombæring er flottere end nogensinde før.

Forfulgt af de grådige
Og lige som i de to første film er der også denne gang rigtig mange, der gerne vil have fingrene i Hugo. Han har ellers slået sig ned på en lille ø med sin veninde, ræven Rita, lige i nærheden af Delle-Kaj, der laver hulens gode frikadeller.

Af de grumme, griske skurke er der videnskabs-mændene Professor Strix og dr. Sturmdrang, der drømmer om at dissekere Hugo til småstykker, general Maximus fra landet Junglandia, der vil udstille Hugo i et bur og TV-værtinden Donna Prima, der vil bruge Hugo som blikfang for sin nye parfume. Hugo undslipper ikke de grådige, hvilket bringer ham tilbage til hvor han, gode frikadeller eller ej, føler sig allerbedst tilpas – i junglen – men selv om han skal så grueligt meget igennem ender det alt sammen godt.

Ved sin side i instruktionen har Quist Møller denne gang haft Jørgen Lerdam, der var chief animator på den første film og instruktør på to’eren, og sammen forvalter de historien om, hvordan Hugo bliver jagtet på så spændende vis, at især børn under ti år vil føle sig godt underholdt. Lidt ældre vil nok finde, at Hugo er en anelse for tam og forudsigelig, men for den primære målgruppe er jungledyret Hugo et harmløst og humørfyldt hit.