Debutantpris til Henriette E. Møller

Det blev den Henriette E. Møller, født i 1976, der løb med Danske Banks Debutantpris, som blev uddelt i forbindelse med Bogforums åbningsceremoni fredag formiddag.

Henriette E. Møller fik prisen for romanen ”Jelne”, der handler om en ensom piges jagt på sin egen identitet. Efter en række kærlighedstab opsøger pigen Jenny, der kalder sig ”Jelne”, som betyder ”ensomhed” på jysk, sin afdøde mors familie for i hemmelighed at suge information om sin fortid og dens mange ubesvarede spørgsmål.

- Det er en meget lovende og original roman, du har skrevet, Henriette, sagde fagjuryens formand Mona Madsen, der er leder af biblioteksvæsenet i Rudersdal Kommune, mens fotograferne knipsede løs.

Hun lovpriste især debutantens meget blandede stil og ”en sammenhængende og fremadskridende historie, men også et sprogligt formeksperiment”.

Debutanten, passende klædt i solskinsgult, måtte knibe sig i armen:

- Det er simpelt hen så overvældende, det her. Jeg er meget overrasket og kan slet ikke forstå, at det er mig, der får lov til at stå her til åbningen af BogForum.

Med prisen følger 25.000 kroner, som Henriette E. Møller slet ikke ved, hvad hun skal bruge til endnu. Hun har allerede modtaget Statens Kunstfonds 3-årige arbejdslegat for bogen.

”Jelne” udkom på Gyldendal, der barsler med en slags fortsættelse. Henriette E. Møllers næste bog er planlagt til at nå boghandlernes udstillingsvinduer i maj. I den optræder Jenle som biperson, mens hovedrollen er overtaget af Ida, der er biperson i ”Jelne”.

Henriette E. Møller har tidligere udgivet tekster i forskellige tidsskrifter og antologier, bl.a. Victor B. Andersens maskinfabrik”, ”Ildfisken, Forfatterskolens afgangsantologi” 0:2 og Phrokost.”