Når popdrenge giver ekko

Koncert: Take That Take Thats få evergreens imponerer stadig, men de satte også resten af 1990er-boybandets anstrengelser i relief til et udstyrsstykke af en koncert.

Foto: Scanpix
Det er næsten ikke til at fatte, at boybandet Take That allerede kan være retro. Det synes som i går, at den britiske kvintet fejede gulv med hitlistekonkurrenterne, og benene væk under teenagepigerne. Men der gik faktisk ti år mellem gruppen opgav ævred efter stjernen Robbie Williams forlod festen, og til at rosset – Gary Barlow, Mark Owen, Jason Orange og Howard Donald – sidste år fandt sammen om comebackpladen "Beautiful World", og en turné, der søndag aften førte gruppen til Forum i København.

Med et gigantisk udstyrsstykke af en koncert viste Take That, hvordan man plejer fans, der ti år senere er trofaste nok til at betale hundredevis af kroner for et gensyn. Med bulder og brag, kostumeskift i massevis og en scenografi der ikke stod tilbage for nogen, brugte gruppen en halv time på de noget ferske sange fra "Beautiful World" – heriblandt det hæderlige pophit "Patience", før den spillede den ene af sine to evergreens ud: En tungt groovy udgave af 1990er-danseperlen "Relight My Fire", komplet med 1990er-tidstypisk hjulpisker-beat, houseklaver og sødmefyldt tarvelige synthesizere.

Men da Take That gav sin allerbedste sang, balladen "Back For Good", behøvede de fire popdrenge tæt på de 40 ikke andet end en scene, et hvidt flygel og fire mikrofoner. De to sange, som ikke kunne tænkes uden Gary Barlows kompetente vokal, satte også resten af aftenen i relief: De tre andre gutter ser flinke og rare ud, men de er hverken blevet bedre eller gode til at synge siden dengang, og datidshits som "Sure" og "Everything Changes" havner bare ikke i højskolesangbogen – i hvert fald ikke uden et billede anno 1995 af de fire hjerteknusere i stramme undertrøjer.

Take That i Forum var et hygsomt ekko af noget, der - mere end musik - altid handlede mest om penge og et frækt glimt i øjet. Søndag aften rullede pengene vist omtrent lige så frejdigt som dengang, men hverken drengene eller idéen var blevet kønnere siden.