Seks adresser i spil til nyt ungdomshus

Københavns overborgmester, Ritt Bjerregaard, mødes i eftermiddag med de unge, for at drøfte rammerne for et nyt ungdomshus.

Foto: Brian Berg
____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Der er mindst seks adresser i spil til et nyt ungdomshus i København.

I hvert fald afleverede embedsmænd i Københavns Ejendomme i går et notat til overborgmester Ritt Bjerregaards kontor, hvoraf det fremgår at bl.a. området omkring Bavnehøj og Enghavevej er en mulig ny adresse til et ungdomshus.

I notatet til Ritt Bjerregaards embedsmænd nævnes Enghavevej 80-82, Stevnsgade 34, Fensmarksgade 65-67, Jagtvej 155D, Kigkurren 1-3 og Grøndalsvænge Allé 13/Hillerødgade 91 som mulige placeringer.

Flere af adresserne har tidligere været nævnt som potentielle adresser til et nyt ungdomshus, herunder Jagtvej 155D, der ejes Universitets- og Bygningsstyrelsen – og som videnskabsminister Helge Sander (V) pure har afvist at skille sig af med.

De unge er selv meget interesserede i det nedlagte vandværk på Grøndalsvænge Allé, men den grund er efter planen afsat til billige boliger, og den gamle Stevnsgade Skole skal bruges til specialskole til børn med vidtgående indlæringsvanskeligheder.

Dele af huset i Fensmarksgade er udlejet til Socialforvaltningen og skal efter planen bruges til seks stærkt kriminelle unge mellem 12 og 14 år. Resten af ejendommen er tiltænkt hjemmeplejen, fremgår det af notatet.

Af de oplistede adresser synes Enghavevej og Kigkurren, der ligger ved Islands Brygge på Amager dermed at være de mest realistiske mulige adresser til et ungdomshus.

Overborgmester Ritt Bjerregaard mødes i dag kl. 13.00 med repræsentanter for de unge, og forventningen til mødet er, at parterne bliver enige om rammerne for etablerings af et nyt ungdomshus.

Først herefter vil kommunen officielt gå i gang med at lede efter mulige placeringer – og de unge vil blive bedt om selv at komme med konkrete forslag til adresser.

Ritt Bjerregaard afviste tirsdag eftermiddag at have kendskab til notatet.

Ungdomshusets muligheder




hspace="0" vspace="0" scrolling="no" marginheight="0" marginwidth="0">